Loading…

Sign up or log in to bookmark your favorites and sync them to your phone or calendar.

Film [clear filter]
Thursday, November 1
 

9:00pm

Film: Ausencias y Retratos (Absences and Portraits) 2010

Filmen "Ausencias y Retratos" (Absences and Portraits) fra 2010 tar for seg et av de mest grusomme kapitelene i nyere colombiansk historie. Filmen følger pårørende til fem såkalte "Falske Positive" i Magdalena Medio, tilfeller av utenom-juridiske henrettelser der colombianske sikkerhetsstyrker bortførte og drepte unge menn, for så å presentere dem som falne fiendtlige stridende. I dag er mer enn 2000 saker av denne typen registrert i Colombia.

Filmen vant prisen for beste dokumentar på den Nasjonale Festivalen for Folkelig Film og Video i Colombia i 2011.

Regissør Mónica Orjuela vil innlede til filmen og snakke om hvordan dette er en del av det svært vanskelige bakteppet for de pågående fredssamtalene.

Filmen er tekstet på engelsk.

Visningen vil foregå på Filmens Hus.


Speakers
MO

Mónica Orjuela

Regissør av filmen ASCAMCAT


Thursday November 1, 2012 9:00pm - 10:00pm
Filmens hus
 
Friday, November 2
 

9:00am

Film: Chasing Ice, Jeff Orlowski, USA 2012

Chasing Ice er en spektakulær film som må sees på et stort lerret. Filmen er både utrolig vakker og forferdelig skremmende på samme tid.

I 2005 ble fotograf James Balog sendt på oppdrag i Arktis for National Geographic for å dokumentere issmeltingen. Han var i utgangspunktet kritisk til graden av klimaendringer og til klimaforskningen. Disse bekymringene ble imidlertid helt overkjørt av de massive og enormt raske endringene han observerte da han begynte å fotografere.

Balog startet etterpå opp Extreme Ice Survey, et prosjekt for å dokumentere issmeltingen over tid. Filmen skildrer hvordan Balog sammen med et team av mennesker plasserer ut en rekke kameraer for å ta intervallbilder av isbreer på Grønland, Island og i Alaska over en periode på tre år, for å dokumentere de enorme endringene. Vi får så se sammensatte sekvenser av fotografiene som er tatt.

Resultatet er en skremmende og massiv dokumentasjon av issmeltingen i Arktis. Du har aldri før sett issmeltingen dokumentert på denne måten.

Filmen har vunnet priser på Sundance Film Festival 2012, Full Frame Film Festival 2012, Hot Docs Film Festival 2012, SXSW Film Festival 2012 og en rekke andre festivaler.


Friday November 2, 2012 9:00am - 10:30am
Filmens hus

2:30pm

Film: The Forbidden, 2011

Denne prisbelønte dokumentaren viser 18 dager med opprør på Tahrirplassen. Den handler om mangelen på frihet som resulterte i massedemonstrasjoner og streik mot regimet i Egypt. Regissøren Amal Ramsis kommer selv for å presentere filmen. 


Speakers
avatar for Amal Ramsis

Amal Ramsis

Regissør av filmen \"The Forbidden\"


Friday November 2, 2012 2:30pm - 3:30pm
Auditoriet

6:30pm

Film: Diary from the revolution

Hvor går Libya, ett år etter Gaddafis fall? Filmskaperen Nizam Najar dro fra Norge tilbake til Libya for å bevitne frigjøringen av sitt hjemland. I Diary from a Revolution ser vi hvordan Nizam kjemper sammen med opprørerne mot Gaddafi, men senere oppdager at deres ideer om demokrati etter Gaddafi ikke helt samsvarer med hans egne. 

Nizam Najjar innleder til filmen og forteller om sine opplevelser i Libya under revolusjonen.


Friday November 2, 2012 6:30pm - 8:00pm
Auditoriet
 
Saturday, November 3
 

10:00am

Film: Gritos en el Cielo - Screams in the Sky, Spania, 2011

Vi følger Barcelona og Spania fra torgene blir okkupert av aktivister 15. mai og ser hvordan det utvikler seg til en bred og folkelig bevegelse.

Regissør: Sakari Laurila.


Saturday November 3, 2012 10:00am - 11:30am
Auditoriet