Loading…
Back To Schedule
Friday, November 2 • 8:00pm - 10:00pm
Konsert Darg Team (Gaza/Palestina)

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Konsert med hiphop-gruppen Darg Team som bruker hip hop som uttrykksform og våpen i sin kamp.

Det er selvsagt en egen hip hop scene i Midtøsten og Palestina. Overalt hvor det er en "ghetto" er det kids som finner fram en mikrofon for å fortelle historien sin over rytmer. Darg Team begynte i 2004 og har etterhvert blitt voksne rappere med mange rim på samvittigheten.

De har rå og ærlige tekster basert på egne liv og erfaringer fra hverdagen på gata i Palestina. I melodiene finner vi også tydelig arabiske toner som sammen med hip hop rytmene skaper kombinasjonen av lokal folkemusikk og global ungdomskultur som kjennetegner hip hop fra hele verden som finner inspirasjon i lokal virkelighet, framfor å prøve å kopiere amerikanske utrykk.

Musikalsk og tekstmessig kommer frustrasjonen over den politiske situasjonen og det harde hverdagslivet i Palestina til utrykk gjennom aggressivitet i beats og vokal, men hele tiden med et underliggende melodiøst utrykk av håp for framtiden.

Som de sier det selv så har de siden de startet i 2004 vært fokusert på å uttrykke hverdagslivet sitt fritt gjennom musikk og ord. Fordi det å uttrykke hva man føler, direkte, uten tabuer, er en måte å nå ut til omverden og endre bildet av Gaza. For Darg Team er musikken en form for motstand. De rapper om Palestina, okkupasjonen, interne palestinske utfordringer, men også om barndom og vennskap. Målet deres er motstand ved ord, og ikke ved våpen.

Når de inntar kjelleren på revolver er det duket for fest med revolusjonør hip hop rætt utav Gaza.

Med seg til å spinne skiver har de Knark Kent aka Papa Olaus.

CC 50,- (gratis med konferansepass)

Konserten avholdes på Revolver, som ligger i nærheten av Folkets Hus (kart til Revolver finner du her).


Friday November 2, 2012 8:00pm - 10:00pm CET
Revolver
  Kultur

Attendees (0)