Loading…
Back To Schedule
Friday, November 2 • 9:00am - 10:30am
Film: Chasing Ice, Jeff Orlowski, USA 2012

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Chasing Ice er en spektakulær film som må sees på et stort lerret. Filmen er både utrolig vakker og forferdelig skremmende på samme tid.

I 2005 ble fotograf James Balog sendt på oppdrag i Arktis for National Geographic for å dokumentere issmeltingen. Han var i utgangspunktet kritisk til graden av klimaendringer og til klimaforskningen. Disse bekymringene ble imidlertid helt overkjørt av de massive og enormt raske endringene han observerte da han begynte å fotografere.

Balog startet etterpå opp Extreme Ice Survey, et prosjekt for å dokumentere issmeltingen over tid. Filmen skildrer hvordan Balog sammen med et team av mennesker plasserer ut en rekke kameraer for å ta intervallbilder av isbreer på Grønland, Island og i Alaska over en periode på tre år, for å dokumentere de enorme endringene. Vi får så se sammensatte sekvenser av fotografiene som er tatt.

Resultatet er en skremmende og massiv dokumentasjon av issmeltingen i Arktis. Du har aldri før sett issmeltingen dokumentert på denne måten.

Filmen har vunnet priser på Sundance Film Festival 2012, Full Frame Film Festival 2012, Hot Docs Film Festival 2012, SXSW Film Festival 2012 og en rekke andre festivaler.


Friday November 2, 2012 9:00am - 10:30am CET
Filmens hus